60Plus te oud voor tennisles?

 

 

60plus tennisles

Opletten op de tramrails en toch aanvallend spelen….Foto: Flickr.com

Tijdens een van onze laatste tennislessen deze zomer kregen we onderricht in aanvallender en verrassender dubbelspel. “Probeer eens een bal te poachen; onderschep als medespeler een bal die bedoeld is voor je partner door er tussen te springen. Bijvoorbeeld bij de return van de service van de eigen partij”, onderwees Roderik ook schrijfster dezes en 60plus.

Voorwaarde daarvoor is anticiperen op de bal en eigenlijk bewegen nog voordat de tegenstander de bal terugslaat. Gevolg: de slimmerik aan de overkant ziet je naar binnen trekken en slaat de bal snoeihard in de tramrails. “Gewoon toch doen,” raadt Roderik aan. De meeste dubbelaars slaan de return immers cross en dat biedt kansen voor de verrassing en de bal in de tramrails mikken lukt ook niet iedereen.

Dat klinkt logisch maar blijkt in de praktijk toch moeilijk uitvoerbaar. Tegenstanders blijken verrassend goed in de tramrails te kunnen slaan en langzaam maar zeker begint het gevoel te knagen dat het hoofd het misschien wel wil maar dat het-lichaam-op-leeftijd, immers 60plus, te traag is geworden. En borrelt de vraag op: “Ben je als zestiger misschien te oud om nog nieuwe tennistechnieken onder de knie te krijgen?”

Het maatje waarmee ik in de winter binnen een balletje sla, is uitermate stellig: “Lessen heeft geen zin meer op onze leeftijd. Op een gegeven moment heb je gewoon je maximale niveau bereikt als tennisser en kun je niet meer beter worden. Ik heb jarenlang fanatiek les genomen, zelfs nog tijdens mijn vakanties in Italië. En nu heb ik de gedachte: dit is het. Hiermee moet ik het doen.”

Hoe denken andere Geinburgia-tennissers op leeftijd hierover? Ben je rond de 60 te oud geworden om nog iets nieuws te leren? Wat is de motivatie om les te nemen? De redactie van Geinburgia.nl wil graag jouw mening weten. Dáár kunnen we in ieder geval van leren! Reageren kan via de mail aan stellaschrijft@outlook.com

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.