Afhangen om de sfeer goed te houden

 

toss

Frans Huijbrechtse maakt zoals gewoonlijk een show van het tossen.

Wie donderdag 11 juli naar Geinburgia kwam, kon zijn ogen niet geloven. Zijn er gemiddeld zo’n 10, 12 deelnemers, nu meldde zich het tweevoudige ervan. Eerst werd de animo nog opgelost met indraaien. Maar toen er daarna nog meer deelnemers aan kwamen, werd in overleg besloten dat we ons in twee groepen opsplitsten en ieder een half uur zouden spelen. Een en ander ging zonder gemor en dat mag best opvallend worden genoemd. Er werd met net zoveel plezier getennist als er op de bankjes buiten de hekken van baan 1 en 2 gebabbeld en gedronken werd. “Ja, joh, ons ledental groeit”, was de vrolijkstemmende conclusie. En de aansluitende vraag: “Waar blijft die taart van het bestuur?”

Blijft de sfeer goed

Een tikkeltje zorg is er ook of de sfeer zo goed blijft. Zeker als alle banen bezet zijn. Er is al gesignaleerd dat een nieuw lid zich verdwaald meldde bij de bar op een dinsdagavond, waarop op twee banen wordt gelest en de andere twee ook waren bezet. Volgens het afhangsysteem waren immers alle banen vrij?

30 minuten aaneengesloten

Zouden de twee heren die zich die avond 2 uur in het zweet aan het werken waren op baan 4 zich realiseren dat ze eigenlijk maar recht hadden op 30 minuten aaneengesloten tennistijd (bij 3 of 4 tennissers is het 45 minuten)? En dat wie niet afhangt maar weinig recht van spreken heeft. Je kunt moeilijk in een doorweekt T-shirt beweren dat je pas 5 minuten tennist…

Afhangen voor goede verhoudingen

Nu nog zijn er voldoende tijdstippen in het weekeinde en doordeweeks overdag, waarop de banen stil en verlaten zijn en er ongeremd gespeeld kan worden maar vooral de avonden worden drukker. Misschien een goed idee om toch even digitaal af te hangen in de hal van Matchzo, voor het geval dat… Zodat de verhoudingen binnen de vereniging automatisch goed blijven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.