Zo maak je bardienst plezierig 

‘O, moet je voor het eerst bardienst draaien en je kan nog geen biertje tappen? Wij helpen je wel!’ Zo is voor menig debutant achter de bar bij Matchzo deze zomer de drempel verlaagd. Sommigen deden een dienst samen (‘gezelliger’), andere spraken met nóg meer medetennissers af en wisselden elkaar af achter de bar, zodat het nuttige met het aangename van het spel kon worden verenigd.

Vrijwilliger Nanja doet voor hoe je een biertje tapt.

Laatste herinnering bardienst


De meeste leden hebben dan ook de inmiddels 2×2,5 uur afgesproken bardiensten al achter de rug. Hanne Alblas die de coördinatie op zich heeft genomen, heeft deze week de laatste herinnering gestuurd aan de meer dan 20 leden die soms nog een tweede of alle twee de diensten moeten draaien.

Hanne, hier met Pieter of de finaledag van de Clubkampioenschappen Dubbel.

Samen sterk

Natuurlijk kan afkopen ook à raison van 25 euro ook maar eigenlijk is dat bedoeling niet. Om het verenigingsleven in ons land in stand te houden, en met name op dit éne kleine plekje Driemond in Amsterdam-Zuidoost, zijn we alleen sámen sterk. Om iedereen van een drankje te voorzien, is het nu eenmaal nodig dat er iemand is die het pakt en zorgt dat er wordt afgerekend. Inkomsten waarop Matchzo en Tennis Vereniging Geinburgia drijven.

Leuk, caféleven van andere kant

Wie eenmaal een bardienst heeft gedraaid, komt vaak tot de ontdekking dat het niet zo ingewikkeld is en misschien zelfs leuk om het caféleven eens van de andere kant te beleven. Wie weet komt er nog eens een vervolg op de clubkampioenschappen….biertappen?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.