Van clubkampioenschap naar clubkampioenschappen

clubkampioenschap

Nieuwkomer Samantha Gyamfi verdient alle respect van Stella Ruisch.

Nee, naast mijn tennisschoenen van trots zal ik na het behalen van het clubkampioenschap vrouwen single in de B-poule (!) niet gaan lopen. Als zestigjarige besef ik maar al te goed dat het lot me daarin een handje heeft geholpen. En Tim Schellekens die als wedstrijdcoördinator zo vriendelijk was om me in de B in te delen. Ben benieuwd hoe echtgenoot Jaap en ik samen worden ingedeeld bij de clubkampioenschappen dubbel die de laatste week van augustus en de eerste week van september worden gehouden.

Veel nieuwkomers

Het was vooral leuk dat bij de afgelopen editie van de clubkampioenschappen single 2018 naast de oude, vertrouwde deelnemers ook veel nieuwkomers zich hebben opgegeven. En zo trof ik in de finale de twintiger Samantha Gyamfi. In de winter had ik binnen heel even met haar kennis gemaakt. Een beginner maar een paar zomerlessen van Roderik Franken later, vliegen de dubbelzijdige back- en forehands om mijn oren. Na bijna drie uur zit de wedstrijd erop en weet ik dat ik het gewonnen Rituals-pakket moet koesteren. Volgend jaar zijn mijn jonge tegenstanders waarschijnlijk weer een lesronde verder en zit het er niet meer in.

Niet de enige finalisten

Gezellige tegenstanders: Marrie Pieterse en Romana Schuit.

Natuurlijk waren wij niet de enige finalisten die bloosden onder de huldiging voorafgaand aan de voortreffelijke barbecue. In de dames A werd meervoudig clubkampioene Marrie Pieterse eervol verslagen door ons nieuwe lid Ramona Schuit (‘maar die is ook een vijfje’ zegt het publiek er telkens bij). Bij de heren B ging Ronald Hoogwout voor de neus van finalist Nigel Connor met de winst strijken. Nieuwkomer Bas Achterberg, gecoacht door ons aller Oscar Braaf, won bij de heren A van Tim Schellekens.

Voortreffelijke barbecue

clubkampioenschap

Steve Fowler stuurt óók de barbecue aan.

De golf van vernieuwing houdt daarmee niet op. Want ook de barbecue bereikte een nieuw hoogtepunt. Weken na die 24ste juni wordt er nog gesproken over de fantastische bavette en de heerlijke zalm die bestuursvoorzitter Cor had gescoord in de Sligro en de voortreffelijke salades van Nanja.

Inschrijven voor clubkampioenschap dubbel

De verwachtingen voor de clubkampioenschappen dubbel zijn dus hoog gespannen. Onder het nuttigen van het toetje, werd er al voorzichtig gepolst wie met wie wil gaan dubbelen. Bent u er al uit? Dan kunt u zich hier inschrijven. Er volgt nog een aparte mail met daarin alle ins en outs van de aankomende clubkampioenschappen.

Geinburgia (h)échte club

Ongetwijfeld genieten we na afloop met zijn allen op 9 september ter afsluiting weer een heerlijke maaltijd. En als Ellen Somers dan komt vragen of iemand een handje kan helpen met opruimen en zo’n beetje iedereen veert op, kun je niet anders constateren dan dat TV Geinburgia een (h)échte club is.

Eén reactie

  1. Het is weer een leuke nieuwsbrief. Fijn dat het zo goed gaat met de club.

Reageren is niet mogelijk