Met coach Oscar Braaf trefzeker(der)

Het damesteam dat meedoet aan de vrijdagavondcompetitie meldt zich aarzelend voor de eerste keer competitietraining bij Oscar Braaf. “Als-ie maar niet met looptraining begint, want dan haak ik af,” spraken er enkelen vantevoren de angst uit. Maar coach Oscar begint er zelfs niet over. Wel leert hij wanneer het goed is om een lob te spelen, laat hij het team een deksel aantikken voordat het een volley moet spelen. Want tja, als dikke vijftigplussers is juist de conditie natuurlijk wel een dingetje.

Waardering neemt elke dinsdagavond toe bij de leden (hier 4 van de 9; Paula, Bea, Mariët en Stella) van Dames Geinburgia 1 Vrijdagavondcompetitie.

‘Coach’ wordt steeds liefdevoller uitgesproken

Elke wedstrijd voorziet hij van advies, waarschuwt hij voor de (on)hebbelijkheden van de tegenstanders en maant hij tot rustig spelen. Het woord  ‘coach’ wordt elke week liefdevoller uitgesproken. En nu is het officieel: Oscar is met ingang van heden in overleg met het bestuur de coach van Geinburgianen -van jong tot oud- die behoefte hebben naast de lessen techniek, ook wat aan de conditie te doen, looptraining te krijgen en tactische tips te ontvangen. Oscar is een goede aanvulling op het aanbod dat Geinburgia met de tennisleraren Sem en Rose-Marie heeft.

Meer individueel dan teamsporter

“Ik ben al 40 jaar actief in tennis”, legt Oscar uit hoe hij zijn kennis heeft vergaard. “Op mijn 17de ben ik uit Suriname naar Nederland gekomen als zwemmer. Ik trainde met Ada Kok en Enith Brigitha maar chloorallergie zorgde ervoor dat ik moest opgeven door constante bijholte-ontstekingen en verkoudheden. Ik schakelde over naar voetbal maar ben in mijn hart meer een individuele dan een team-sporter en zo stapte ik over naar tennis.”

Oscar van zwemmer naar tennisser en nu coach van Geinburgia.

Mental coach, looptrainer, sportmasseur

Het spel greep hem zo dat hij zich verder bekwaamde met cursussen mental coaching, looptraining, ergonomische beweging en sportmassage. “Ik coachte mijn zoon en later anderen en zo is het altijd gebleven.”

Niet onderaan eindigen…

Vooralsnog coacht Oscar de competitieteams pro deo, wie een op een door hem gecoacht wil worden (dus verwacht van hem géén les hoe je je forehand moet slaan), kan zich tot het bestuur richten (tennisinzuidoost@gmail.com). “Ik help je je doelstelling te halen,” belooft de Geinburgia-coach ambitieus. Het damesteam Geinburgia 1 van de vrijdagavondcompetitie wil niet onderaan eindigen, Oscar….

Eén reactie

  1. Oscar Braaf: onze ochtend-50plus-coach …. met humor een tennisballetje leren slaan …. bij voorkeur minstens 9 van de 10 over het net ….. Top

Reageren is niet mogelijk