Durf die competitie aan!

Tineke Wester staat klaar voor de competitie op vrijdagavond.

Naast tennis heeft het overgrote deel van de leden bij Geinburgia nog één overeenkomst: als ze spelen, doen ze dat om te winnen. En dat geldt natuurlijk helemaal voor wie zich opgeeft als speler in de competitie. Dit jaar deden er 8 teams mee aan de voorjaarscompetitie en kunnen we met enige trots constateren dat op een team na (Heren 4) alle teams min of meer in de middenmoot zijn geëindigd.

Passende poules

Maar dat geeft ook aan dat er ruimte is voor verbetering, constateert het bestuur. Er zijn plannen voor een professioneler aanpak van het eerste team. En wat sneller resultaat geeft: het samenstellen van teams die ook ingeschreven kunnen worden in een passende poule. Heren 4 kwam bijvoorbeeld met veel onervaren spelers terecht in een poule met doorgewinterde competitiedeelnemers  en verdient het nodige respect waarmee na elke ‘van-de-mat-veeg’partij met opgeheven hoofd de baan werd verlaten. Heel leerzaam maar het is natuurlijk leuker om af en toe ook een partij te kunnen winnen.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Inmiddels zijn de inschrijvingen voor teams in de najaarscompetitie al gesloten maar invallen kan nog altijd. Een prima manier om eens te snuffelen aan een competitiewedstrijd. Veel mensen blijken bezwaar te hebben tegen 6 tot 7 weken lang een hele dag per week te tennissen. Er zijn echter meer mogelijkheden: op vrijdagavond spelen of bijvoorbeeld alleen (mixed) dubbel spelen op zondag. Met meer aanmeldingen kunnen dubbels en enkels van elkaar worden gescheiden in één team, waardoor er minder beslag wordt gelegd op de vrije tijd. Het idee is teams met minimaal 4 vaste en 2 reservespelers samen te stellen om een structurelere aanpak van de competitie mogelijk te maken. Om een voorbeeld van de mogelijkheden te geven: het vrouwenteam dat op vrijdagavond speelt, bestaat zelfs uit 8 mensen, waardoor er om en om gespeeld kan worden en het geen probleem is om bij elkaar in te vallen.

Meld je aan voor competitie spelen!

Coach Oscar Braaf begeleidt ook de spelers weer bij de volgende competitieronde.

Dus wie zijn tennisvaardigheden verder wil verbeteren door te trainen en de uitdaging met spelers van een andere club aan te gaan: schroom niet en meld je nu al aan bij het bestuur!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.