Engelen van Geinburgia speciale gasten op finaledag

Met een speciale zoom-verbinding bedankten Roel en Lenneke de ‘engelen’ van Geinburgia.

Tom Hemminga en Martin Calis waren speciale gasten op de laatste finaledag van de Club Kampioenschappen, afgelopen 6 september. Het bestuur van onze club had ze uitgenodigd, om ze nog eens extra in het zonnetje te zetten. Want de tennissers die op dinsdagochtend 18 augustus op de baan stonden, weten niet hoe het zou zijn afgelopen met hun tennismaatje Roel als Tom en Martin op die dag niet aanwezig waren geweest op het complex van Geinburgia.

Hulpverleners

Het was die ochtend warm en benauwd. Niet zo gek dat Roel, die al een uur intensief had getennist, ‘even’ niet lekker werd en met een handdoek over zijn hoofd op een bankje ging zitten. Alleen bleek hij al snel daarna niet meer aanspreekbaar, hoezeer Oscar Braaf probeerde hem bij kennis te krijgen. De boodschap ‘elke minuut telt’, schoot bij alle aanwezigen door het hoofd. 112 werd gebeld maar zouden de hulpverleners wel op tijd komen? Gelukkig is er in Matchzo een AED aanwezig. Tom Hemminga rende onmiddellijk achter het apparaat aan om te helpen met het reanimeren, waarmee tennismaatje Ellen Somers al minutenlang bezig was. Ook Martin Calis kwam aangerend om te helpen. Kyra van Vliet onderhield intussen het contact tussen 112 en de hulpverleners.

Bezorgd

Inmiddels arriveerde de eerste politieauto, daarna de ambulance, en nog een politieauto, en nog een ambulance en ook nog een brandweerauto. En daarna nog een politieauto. Op dat moment wist de dinsdagochtendgroep dat er werkelijk álles aan gedaan werd om Roel er weer bovenop te helpen. Toch keken ze de ziekenwagen met Roel en zijn vrouw Lenneke bezorgd na.

Van alle kanen kwamen hulpverleners aangesneld.

Want hoeveel minuten waren er wel niet voorbij gevlogen? Zou de hulp wel op tijd en voldoende zijn geweest?  De nodige kopjes koffie werden genuttigd, terwijl de achterblijvers van de ergste schrik probeerden bij te komen.

Verrassing

Maar beter dan de koffie werkte het bericht van Oscar Braaf via de app. Roel was ’s middags geopereerd en lag inmiddels op de afdeling hartbewaking. En nóg beter viel de app die Roel zélf vlak daarna tot ieders verrassing aan de dinsdagochtendgroep stuurde.

Engelen en engeltje

De veerkracht van mensen in het algemeen, en ons tennismaatje Roel in het bijzonder, blijkt fenomenaal. “Het is een wonder dat ik er nog ben,” constateert Roel, die via een ‘Zoom’-verbinding samen met zijn Lenneke óók afgelopen zondag aanwezig was.

Lenneke en Roel hadden voor alle aanwezigen op de finaledag wat lekkers.

En natuurlijk bedankte hij opnieuw iedereen, Martin en Tom in het bijzonder, voor de hulpverlening: “Ik ben omringd door engelen.” Maar vooral door die ene op zijn schouder!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.