Ook het aantal jeugdleden groeit!

Als er een baby wordt geboren is de aanhef bij het nieuws meestal ‘Met grote vreugde geven wij kennis” maar wat als een tennisvereniging zich nu als herboren voelt? In ieder geval is het bestuur van Geinburgia heel erg blij met de fikse toename van het aantal jeugdleden. Waren ze nog geen twee jaar bijna op de vingers van een hand te tellen. Tegenwoordig heb je er minstens twee paar handen voor nodig.

De enthousiaste jeugd van Geinburgia aangevuurd/voerd door leider Tim.

Oranje, rood, groen!

“In de jeugdcompetitie die onder de titelTenniskids wordt gehouden doen we mee in oranje, rood en straks ook in groen,” vertelt Nanja Huijgen die samen met Steve Fowler de drijvende kracht is achter de jeugdcommissie.  “Oranje is 7-9 jaar, rood 10-11 en groen 11plus. “Waarschijnlijk start het laatste team in de najaarscompetitie.” De verwachtingen zijn hooggespannen want het ‘groene’ team telt onder de jeugdleden een talent dat inmiddels al met volwassen spelers tennist. En inmiddels trainen de 11plus kinderen ook samen met lerares Rose-Marie en een stagiair.

Scholen uitgenodigd voor Glow in the Dark

Open Dag 2019
‘Glow in the Dark’ succes

De groei van de jeugd vloeit voort uit de inspanningen van de jeugdcommissie en de hulp van de gemeentelijke combinatiefunctionaris Marcel Marsbergen. “Hij heeft sportlessen op scholen in de buurt geïnitieerd, waar kinderen konden kennismaken met tennis. Uiteindelijk heeft hij ze ook uitgenodigd voor ons evenement ‘Glow in the dark’ op de open dag, waar tientallen kinderen op af zijn gekomen”, vertelt Nanja.

Jeugdleden nog steeds welkom!

Graag laat ze het heugelijke nieuws, net als bij een geboorte, ook met een uitnodiging gepaard gaan. “Er is nog steeds ruimte voor lessen op de maandagmiddag, zowel in de groep rood als oranje.” Misschien helpt de wetenschap dat, aangezien het seizoen al is begonnen, inmiddels niet meer het hele bedrag hoeft te worden betaald. Niet voor de lessen en niet voor het gezinsabonnement, voor ouders zelf ook eens met onze balsport wil kennis maken!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.