Kampioenschappen Dubbel 2019: Week vol verrassingen

Het weer was deze editie van de Kampioenschappen Dubbel even wispelturig als het verloop van de wedstrijden. Bij de eerste poulewedstrijden liepen de straaltjes zweet langs de gezichten en klaagden iedereen die ’s avonds speelde over de zon op baan 3 en baan 4. In de tweede week moesten apps van Weeronline en Weerplaza regelmatig worden geraadpleegd.

Wispelturig weer…

Net alles droog geveegd

Toernooi-organisator Steve (die alles bewonderenswaardig goed in banen heeft weten te leiden) had het er druk mee. Was het gravel net door hem droog geveegd op dinsdag en woensdag, kwam er net toch nog één fatale bui aan. Gelukkig konden de partijen die dagen uiteindelijk toch volgens het schema worden afgewerkt.

Na gedane arbeid….toernooi-organisator Steve Fowler

Spelletje tussen de oren

Vooral dinsdag  3 september bleek een avond vol verrassingen. Gedoodverfde winnaars Pieter en Hanne bleken (te) veel ontzag te hebben voor de senioriteit en ervaring van Frans en Connie in de mixed dubbel B-poule. Op de andere baan stonden tenniskanonnen Cor en Paula tegenover Jaap en Stella, die aan het eind van de wedstrijd nog niet konden geloven dat ze hadden gewonnen.

Zo zie je maar, coach Oscar: naast het voetenwerk en de slagtechniek is tennis ook een spelletje tussen de oren….

Finaledag Kampioenschappen Dubbel

Voorzitter Cor Kok, Paula Pols, Pieter Koops en Nanja Fowler kijken gespannen toe bij de finales.

Op de finaledag bleven de verrassingen ook niet uit. Leon en Shirley stonden in de finale van de mixed dubbel, nadat ze in de halve finale verrassend hadden gewonnen van de ongeslagen poulekampioenen Willem en Judith. Tegenstanders Ramona en Arie bleken uiteindelijk toch te sterk voor ze. De andere Mixed dubbelfinale bleek een overwinning van Luuk en zijn moeder Charlotte op Annemarieke en Jan. In haar derde wedstrijd op de finaledag (!) was Shirley met Kyra samen te sterk voor Stella en Tineke, waardoor ze zich voor het eerst na tweede plaatsen in de afgelopen jaren kampioen mochten noemen.  

Jongelingen legden het af tegen ouderen

Bij de heren A wonnen Steve en Tim van Ronald en Ruben maar de verrassing dook opnieuw op in de heren B-finale, de allerlaatste wedstrijd van een uitstekend geslaagd toernooi, waarvoor Steve terecht voor in het zonnetje is gezet. Daarin ontmoetten Ruud en Jaap opnieuw Tim en Luuk waar ze al eerder van met groot verschil van hadden verloren. De uitslag leek dus al min of meer vast te liggen. Maar tot hun verbijstering zagen de jongelingen hun winst in de eerste set in de tweede verdampen en moesten ze uiteindelijk ook in de derde hun meerdere erkennen in hun meer dan 2x zo oude tegenstanders….

Maar vermaakten zich samen!

De finaledag verliep als een zonnetje met aan het einde een heerlijke wrap van Anna Haen.

Jong en oud vermaakten zich  echter na de uitreiking van de traditionele prijzenpakketten samen uitstekend, Waarbij de deelnemers van de beginnerspoule zich goed lieten vertegenwoordigen bij het heerlijke eten van het biologische boerderijrestaurant Anna Haen. Zij vormden de ultieme verassing van deze editie van de Clubkampioenschappen Dubbel 2019. Overgehaald door Steve om het gewoon eens te proberen, bleken zij echte sfeermakers bij dit toernooi. De finale, eerste keer tijdens deze kampioenschappen dubbel, was een onderonsje van de familie Schumacher en partners Sheila en Ramon.

De beginnerspoule van Geinburgia; eigenlijk allemaal winnaars in spelplezier!

Niet meer zo verrassend…

Kortom we kunnen terugkijken op een heel geslaagd toernooi maar dàt is inmiddels niet meer zo verrassend met dit bestuur van onze vereniging!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.