Leerlingentoernooi: Een tien voor vlijt en ijver

leerlingentoernooi

Het was lang geleden dat een leraar hun werk kwam controleren. Afgelopen zondag ervoeren de deelnemers aan het leerlingentoernooi weer hoe dat was. Lopend langs de banen, werd het spel door het hek door juf Rosemarie en meester Roderik becommentarieerd. “Je stond te veel in niemands land tussen service- en baseline,” merkte meester Roderik op bij een misser tijdens het dubbelspel. “En als je bij de return van de service door je medespeler dichter bij de kruising van de servicelijn gaat staan, maak je het je tegenstander een stuk moeilijker.” En zo kregen de dubbelaars al spelende heel wat nuttige adviezen.

Er valt nog veel te leren

Daarna werden ze nog een keer uitgedaagd om o.a. cross te spelen, te poachen (een bal te ‘stropen’ door voor je medespeler te springen en terug te slaan). Vervolgens mocht het geleerde bij een volgend dubbelspel weer in de praktijk  worden gebracht. Na 3 uur (!) achter elkaar te hebben gespeeld, kreeg iedereen een tien met griffel voor vlijt en ijver. Maar ook met de aantekening op het eigen rapport dat er nog heel veel te leren valt.

Nog ruimte voor les deze winter

Voor de liefhebbers bestaat die mogelijkheid, want komende winter wordt er -beperkt- ook lesgegeven bij Matchzo op de binnenbaan. Op maandagavond heeft Roderik later op de avond nog ruimte. Voor wie liever les krijgt op gravel buiten, kan het na het leerlingentoernooi niet snel genoeg april 2019 worden!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.