Op gepaste afstand….is gezelligheid weer terug!

Vol=vol straks.

Matchzo is weer open

Per 1 juli zijn de corona-maatregelen voor Geinburgia en Matchzo verder versoepeld. Natuurlijk blijft anderhalve meter afstand houden wel van kracht. De inrichting van stoelen en tafels is daarop inmiddels afgestemd. Het bestuur is nog aan het rekenen hoeveel mensen er op die manier binnen ontvangen kunnen worden. Want vol is vol straks. Maar het betekent ook, dat vanaf heden weer drankjes en versnaperingen te verkrijgen zijn in de kantine.

Matchzo is alleen open voor tennissers, voetballers en biljarters die zich houden aan de instructies. Bezoekers van buitenaf  zijn niet toegestaan. Bij binnenkomst zal er de mogelijkheid zijn om handen te desinfecteren.

Geen vers getapt biertje

Een vers getapt biertje zit er ook nog niet in. Er zullen alleen flesjes bier te krijgen zijn. En ‘we helpen ons zelf wel’ mag niet betekenen dat er meer dan één persoon achter de bar drankjes pakt. Bovendien moet er direct worden afgerekend en kan er niet met bonnetjes worden gewerkt.  Contant betalen is zelfs definitief afgeschaft (ook na 1 september).

Het verzoek voor ons tennissers is, om bij voorkeur buiten op het terras plaats te nemen en de consumpties liefst door één persoon te laten halen of de lege flesjes en glazen te retourneren. Als het regent, is schuilen natuurlijk binnen toegestaand. Maar let wel op: ook dan geldt afstand houden!

Tossen kan ook weer, dus de gezelligheid-op anderhalve meter afstand- is op donderdagavond ook weer terug….

Eigen verantwoordelijkheid

Het is duidelijk: vanaf nu worden de regels ons niet langer opgelegd maar wordt ons gevraagd onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat betekent dat we ook buiten op het terras anderhalve meter afstand van elkaar moeten bewaren, geen handen schudden en helaas dus ook geen high five na een mooie rally…!  Voorzitter Cor Kok is als toezichthouder verantwoordelijk voor de naleving van de corona-maatregelen.

In belang van gezondheid

Want er kunnen nog steeds boetes worden opgelegd. Als het duidelijk is, dat de Tennisvereniging er alles aan gedaan heeft om de regels na te leven maar tennisleden  zich er niet aan houden, dan is de boete voor de spelers zelf. Houd daar rekening mee als je aangesproken wordt door iemand die je wijst op te weinig afstand houden….Het is niet alleen in je eigen financiële belang maar ook – en vooral- in het belang van je gezondheid!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.