Over voetenwerk, energie besparen en punten pakken

Beter bewegen bespaart energie.

Langer met plezier tennissen

Het duizelt me na het voorproefje van de clinic die tenniscoach Oscar Braaf samen met het tennisbestuur aan het ontwikkelen is. Splitstep, aansluitende passes maken, je racket niet hoog maar laag houden (doorslaan natuurlijk, dus je racket eindigt bij de forehand in de buurt van je linkerschouder). En als je in de single over het hoge gedeelte van het net wilt spelen, moet je de bal een beetje liften; zeg maar met een beetje spin geven. Pffffff! En dat alles bedoeld om te leren tennissen met meer zelfvertrouwen en beter te bewegen. Vooral voor oudere spelers zoals ik belangrijk. Zo kunnen we langer met plezier en zonder blessures te blijven tennissen.

Geen sporen achterlaten in gravel

“Je energie moet niet de grond in gaan maar in je lichaam, waardoor je meer slagkracht krijgt,” legt Oscar uit. “Als je klaar bent met spelen mag je, bij wijze van spreken, bijna geen sporen hebben achtergelaten in het gravel.” Hij werpt een veelzeggende blik naar het stuk, waar hij me net heeft laten oefenen. “Jij hebt gewerkt, zie je?”

Het stuk duidelijk belopen gravel draagt de sporen van de oefening die Steve Fowler en ik onder leiding van Oscar hebben gedaan; een 8 maken rond pionnetjes met zijdelingse aansluitende stappen. Met deze manier van lopen, kun je beter zicht houden op de bal en positioneer je je beter voor het retourneren. Nadat ik het geprobeerd hebt, daagt Oscar me uit om harder te slaan en warempel, dat krijg ik voor elkaar!

Oscar Braaf en Steve Fowler laten zien wat de bedoeling is van een clinic. Let op het voetenwerk…

“Ik train nu 2x in de week met Oscar en ik heb in een partij tegen Tim Schellekens gemerkt wat het resultaat is,” vertelt Steve Fowler. “Ballen die ik vroeger nooit haalde, kon ik nu goed terugspelen!” Coach Oscar legt de lat wel hoog. “Hoeveel ballen ga je inslaan?”, eindigt hij ons ‘voorproefje’. “Alle tien natuurlijk,” zeg ik met veel bravoure. Inderdaad ‘lift’ ik ze allemaal keurig over het net en voor de baseline.

Belangstellenden kunnen zich melden

Ook geïnteresseerd in een clinic ‘Beter bewegen op de baan’? Laat het dan weten via ons mailadres: info@tennisinzuidoost.nl Zodra het bestuur weet hoe groot de interesse is, kunnen  belangstellenden een voorstel tegemoet zien.  

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.