Pubquiz eerste Friday Social

Vrijdag 16 augustus was het eindelijk zover. De eerste ‘Friday Social’ werd afgetrapt met een pubquiz bij Matchzo. Ruim veertig Geinburgialeden waren met aanhang ingegaan op de uitnodiging om de parate kennis over muziek, televisie, film en ander nieuws te testen onder het genot van een drankje en een hapje.

Hoe heette die film met Bo Derek ook al weer?

In teams van maximaal 6 mensen, met kleurrijke namen als ‘Zonder Poespas’, ‘Moonshot’, ‘Bat Boys’ en ‘Inglourious Basterds’ werd al snel gepiekerd en gepeinsd over de vragen die het organiserend kwartet van Ruben, Shirley, Iris en Leon hadden verzonnen. Naarmate de vragenrondes vorderden en het drankgebruik daarmee gelijke tred hield, kwamen bij de een de antwoorden bovendrijven, terwijl bij de ander het geheugen juist een tikje minder ging functioneren. Hoe heette die film, waarin Bo Derek speelde ook al weer? Wie was de maker van de hit van Davina Michelle ‘Duurt te lang’? En wanneer zet je nu een joker in, zodat je je punten kan verdubbelen?

Luidruchtig

Uiteindelijk streken de teams Ajax en de winnaars Inglourious Basterds en Moonshot met de eer. Zoals het een echte Pubquiz betaamt, ging het uiteindelijk niet zozeer om het winnen maar vooral om de gezelligheid. En die voerde zo luidruchtig de boventoon dat we voorzitter Cor Kok als leider van het team Bat Boys (dat ondanks alle inspanningen de poedelprijs won….) niet meer helemaal konden verstaan. In ieder geval hebben we begrepen dat de volgende Friday Social om muziek zal draaien…En het kan niet anders dat de Pubquiz ook nog een vervolg krijgt!

Bedankt Shirley, Leon, Ruben, Iris en Johan!

Nadat Leon, Shirley, Ruben en Iris (met grootse ondersteuning van Johan) uitvoerig waren bedankt, was het tijd voor nog een drankje, en nog een… Het bleef nog lang onrustig voor én achter de bar van Geinburgia. En dat is de nachtelijke automobilist in Driemond niet ontgaan. Die moest zijn best doen een aantal zwalkende fietsers op weg naar huis te ontwijken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.