Tennisles smaakt naar meer

tennisles

Roderik Franken in actie.

Onder het drankje na de laatste les voor de zomervakantie zijn wij het met elkaar eens. We hebben echt wel iets geleerd van de tennisles door Roderik Franken. Deze avond beleefde ik bijvoorbeeld het wonder van een goed gelukte forehand slice. Omdat ik eindelijk erin slaagde om mijn blad goed recht te houden. Dat was persoonlijk geluk. Gezamenlijk plezier beleefden we aan de pasverworven kennis dat als je dubbelt je partner en jij bij elkaar moeten blijven, zodat er geen gat in het midden ontstaat. Buiten om punten scoren is voor de tegenstanders veel moeilijker. “En durf nu eens na het serveren op te lopen naar het net en volleer!”, probeerde Roderik ons aanvallender te laten tennissen. Eraan toevoegend dat je natuurlijk wel goed het spel van de tegenstander moet observeren, omdat je altijd moet meebewegen.

Topspin, dropshot, slice

Het blijft een genoegen om Roderik met schijnbaar gemak het verschil in effect van een topspin, dropshot of slice te zien tonen. En het smaakt naar meer les. Jammer, dat de mogelijkheden in de winter tennisles te volgen beperkt zullen zijn.

Geen wintertennis

Het experiment met buiten door tennissen na oktober is slechts ten dele geslaagd. De eerste maanden leek het goed te gaan maar na januari bleek koning winter hard en vernietigend toe te slaan en maakte vocht en vorst de banen spekglad en dus gevaarlijk. Het bestuur heeft daarom besloten het experiment met wintertennis niet te herhalen.

Gelukkig is er nu met Matchzo de afspraak dat er een binnenbaan gedurende een aantal uren beschikbaar blijft, zodat Roderik (misschien ook Sem en/of Rose Marie) ook in de winter kan (kunnen) doorgaan. Nadere informatie volgt verder in het seizoen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.