Tennissen in tijden van corona

clubkampioenschap
Zo gezellig op de bank bij Matchzo….voorlopig moeten we wachten tot 1 september.

Alle begin is moeilijk en zeker als het in het geval van ons tennisseizoen ook nog is omgeven met beperkende bepalingen als eencorona-protocol. Daarom is het goed te constateren dat de leden zich over het algemeen houden aan de regels. Oké, als er niemand in de weg staat, is de toegangsdeur naar baan 1 en 2 dichterbij om daar uit weer te vertrekken dan via de achterdeur. Maar het afstand houden gaat de spelers goed af, net als het ‘afhangen’ via de KNLTB-app.

Kantine dicht tot 1 september

En gelukkig doen de meeste tennissers die even op de banken bij Matchzo zitten, dat ook op anderhalve meter van elkaar.  We begrijpen dat velen ernaar hunkeren binnen weer een consumptie te bestellen maar helaas! Ook na 1 juli zal dat nog niet het geval zijn. Matchzo heeft geen horecavergunning en wordt beschouwd als een sportkantine. En die blijven, zoals het er op het moment van schrijven uitziet, dicht tot 1 september.

Zoek gezelligheid elders

Ook al is het misschien voor onze leden moeilijk de redenatie van de overheid en het RIVM te volgen, voor Tennisvereniging Geinburgia  geldt dat de verordening er nu eenmaal ligt. En daar hebben we ons, op straffe van torenhoge boetes, aan te houden. Dat geldt ook voor de slimmeriken die denken: wat let ons zelf drank en versnaperingen mee te brengen en die op de banken voor Matchzo te nuttigen op veilige afstand van elkaar?

Coronavirus is nog steeds onder ons

Een dringend verzoek om dat toch niet te doen, want je hebt er niet alleen je zelf mee maar ook de vereniging. En je dupeert dus tegelijkertijd je mede-tennisspelers, als de dienst Handhaving komt controleren. Vergeet niet dat het coronavirus nog steeds onder ons is en dat er (nog) geen medicijn of vaccin tegen bestaat. Gezelligheid staat hoog in het vaandel van onze vereniging, dus wees ervan verzekerd, dat zodra het weer kan, het bestuur die graag weer tot leven wekt!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.