Terugblik op Algemene Leden Vergadering

Het bestuur van TV Geinburgia. V.l.n.r. Voorzitter Cor Kok, Rob Bastiaan, Steve Fowler en Tim Schellekens.

De voorzitter geveld door vermoedelijk het coronavirus, het park van gemeentewege maanden lang op slot om besmettingen te voorkomen; De nieuwsbrief waarin we zouden terugblikken op o.a. de Algemene Leden Vergadering werd uiteindelijk nooit verstuurd. Tijd om de draad weer op te pakken maar niet zonder de leden, die er op 25 februari niet bij konden zijn, bij te praten over wat er is besproken. Een terugblik.

Een keer per jaar maakt de gezelligheid en de sportiviteit bij Geinburgia plaats voor een -kort- serieus moment. Op 25 februari kwam een dertigtal leden bij elkaar bij Matchzo om de balans op te maken van 2019 en de plannen van het bestuur te horen voor 2020. Centraal stonden daarin twee onderwerpen: de bardiensten en de noodzakelijke aanwas van nieuwe leden.

Naast sport heeft de sfeer gewonnen in 2019

De goede voornemens voor 2019 zijn grotendeels waar gemaakt; er is geen wanklank gevallen, constateerde voorzitter Cor Kok en er heeft een recordaantal teams mee gedaan aan de competitie. Wat betreft de thuissituatie waren die 8 eigenlijk ook het maximaal haalbare. Want de bezetting van de banen begon te wringen met de tegelijkertijd gehouden Kids World Tour. Die ook aan belang heeft gewonnen, aangezien het aantal jeugdleden is uitgegroeid tot 28.

Naast de sport heeft de sfeer het afgelopen jaar ook gewonnen. Niet alleen werd een aantal keren na de zondagmiddaginstuif gezellig met elkaar gegeten. De pubquiz was een laaiend succes en op de muziekavond bleek ons bestuur ook de vrolijke noot te kunnen raken.

De vrolijke dames van Zonder Poespas tijdens de pubquiz in 2019.

In 2020 wil het bestuur -afhankelijk van de steun van actieve leden- opnieuw een aantal feestavonden op de kalender zetten. Dus houd de website en deze nieuwsbrief in de gaten.

Streven naar 250 leden

Jammer genoeg is er dit jaar geen record te melden wat betreft het aantal leden. Integendeel; door het natuurlijk verloop dat elke vereniging heeft, is Geinburgia dit jaar weer onder de 200 gezakt en dus moeten alle zeilen worden bijgezet om dit jaar wel de gewenste 250 aan te tikken. Werving onder de nieuwe bewoners van Weesp maar ook de financiële stimulans voor leden om nieuwe leden aan te brengen zijn daarbij de belangrijkste wapens.

Bardiensten

De bardiensten zijn dit jaar voor 99,9 procent van de leden goed ingevuld. Of men kocht het af of men bracht 2×2,5 uur door achter de bar van Matchzo. Het bestuur heeft het liefst dat mensen hun diensten draaien en de vraag is of het met 25 euro voor beide bardiensten het niet te gemakkelijk is om te kiezen voor afkoop. Het bestuur heeft de motie die op de vergadering een meerderheid van stemmen haalde in beraad. De voorgestelde 25 euro per bardienst is een dusdanige verhoging dat men dit besluit zorgvuldig wil nemen. Wel worden vanaf nu leden die zowel de bardienst als de afkoopsom weigeren te voldoen voorgedragen voor royement.

Na een uur vonden de aanwezigen dat de ernst lang genoeg had geduurd. Financieel is de vereniging kerngezond (ook al wacht er een grote uitgave voor groot onderhoud), dus was het de hoogste tijd voor luim naast het nodige bierschuim.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.