Topclay techniek voor toekomst op gravel

Plezier van ouderwets gravel

‘Tijd voor vernieuwing’ schreven we onlangs over de gravelbanen die 30, 40 jaar oud zijn. Het bestuur heeft geen gras laten groeien over de eigen constatering. Een paar weken geleden is een werkgroepje namens TV Geinburgia een kijkje gaan nemen bij de club van tennisleraar Roderik Franken in Santpoort-Noord. LTC Groeneveen beschikt daar over zogenaamde Topclay © tennisbanen ook wel aangeduid als hybride gravelbanen. “Topclay combineert diverse technieken met het plezier van ouderwets gravel”, legt voorzitter Cor Kok uit. “Het mooie eraan is dat we een gedeelte van onze ondergrond, de lava, ervoor kunnen gebruiken en dat scheelt weer in de kosten.”

Lekker doorglijden

Bovenop die laag lava, wordt dan beton gestort. Daarop volgt dan het ‘geheim’ van Topclay, een membraan onderlaag. Vervolgens wordt er tapijt overheen uitgerold, dat wordt afgevuld met gravel. Het resultaat maakt Leon Verdaasdonk van de werkgroep enthousiast. “Je kan lekker doorglijden om een bal nog te halen.”

Langer tennissen

Ander én nog belangrijker voordeel is dat grote plassen water op de baan verleden tijd zijn bij Topclay. Door het membraan loopt het water namelijk meteen weg in de grond. “Dat betekent dat we langer kunnen tennissen gedurende het jaar”, denkt Cor Kok.

Fondsen werven

Inmiddels is het wachten op een offerte van de firma Ton de Rooij om te weten te komen hoe het prijskaartje precies gaat uitvallen en dan kan het fondsen werven beginnen. Want op dit moment is er voor de gewenste baanvernieuwing nog niet voldoende geld in kas. Maar de toekomst lonkt, ook voor nieuwe leden, om nog meer plezier te halen uit het lidmaatschap van Geinburgia.

Om alvast een indruk te krijgen, klik op Topclay.nl en bekijk de filmpjes. Naar verwachting zal er in het najaar een voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd voor geïnteresseerde leden.

Om een indruk te krijgen…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.