Tweede leven tennisballen

tennisballen
Tennisballen krijgen vaker tweede leven. Ook buiten de droger.

ABNAmro heeft het tennistoernooi in Rotterdam aangegrepen om een oproep te doen oude tennisballen in te leveren bij de kantoren van de bank. Jaarlijks worden alleen in Nederland 5 miljoen tennisballen afgedankt. Zo’n 70.000 worden er ingezameld en hergebruikt. De bank wil nu zo’n 50.000 erbij optellen.

5 miljoen tennisballen te recyclen

Playgrond initiatief van Krajicek Foundation. Foto: Flickr.com/Andrew Campbell

Het rubber, waarvan de tennisballen zijn gemaakt, blijkt goed herbruikbaar. De bedoeling is nu dat de ABNAmroballen worden gerecycled voor een Krajicek Playground, de tennisvariant van de Cruijffcourts. Het zijn multifunctionele sportvelden in aandachtswijken, waar de mogelijkheden om veilig buiten te spelen en te sporten vaak beperkt zijn. De actie van ABNAmro is dus een dubbelslag voor het milieu.

In de droger of voor de hond

Natuurlijk kan een tennisbal nog wel eens een tweede leven krijgen in de droger. Daarin blijkt hij een miraculeuze herstellende uitwerking op gewatteerde winterjassen, donzen dekbedden en zelfs badhanddoeken. Overigens kan hij zo ook zelf weer hergebruikt worden als hij tijdens een regenachtig tennisspel nat is geworden. Is de rek er helemaal uit, dan is-ie altijd goed voor de hond of voor het kleinkind om mee te spelen.

Misschien iets voor in onze wijk

Maar het is duidelijk dat niet álle 5 miljoen tennisballen zo hergebruikt kunnen worden. Dus wellicht is het idee van ABNAmro er een om navolging te krijgen. In Driemond of in Gaasperdam?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.