Warm welkom bij competitie 

competitie
Een heerlijke start van de competitie kun je niet verlangen


Alleen al bij het woord competitie dacht Stella Ruisch vroeger aan gespierde deelnemers, die zich warmlopen en zwaar geconcentreerd met handdoekje om de nek naar de baan lopen. “Ja, die spelen competitie”, was de opmerking vol ontzag  bij het aanschouwen van spelers die van links naar rechts, van voor naar achter rennen en glijden om de bal met (Ja, ook nog) veel topspin naar de andere kant te slaan.

Goed voor je spel

Natuurlijk bestaan ze maar competitie spelen is echt niet aan ze voorbehouden. “Het zou  goed voor je tennisspel om aan toernooien en competities mee te doen”, adviseerde Bart Theelen, Stella Ruisch’ eerste tennisleraar bij Geinburgia. “Wie, ik?” vroeg ze verbaasd. Maar ze moet inmiddels toegeven dat het na alle lessen een goede vervolg is voor wie ook serieuze praktijkervaring wil opdoen.

Toernooi en dan competitie

Een toernooi is een eerste stap maar competitie spelen is een goede tweede. Inmiddels zijn er bij Geinburgia maar liefst 8 teams actief, die gedurende 6 weken uit in de regio of thuis spelen. En het is altijd leuk om even te gluren bij de buren hoe de sfeer bij een andere vereniging is.

Traktatie

“Wat denk je dat we kregen aangeboden?” laat voorzitter Cor Kok een foto op zijn telefoon zien. Een prachtig gedekte tafel met allerlei hapjes bij de tennisvereniging in Crailo, stelt meteen de smaakpapillen in werking. Nooit geweten dat het een gewoonte is om competitie-gasten bij de vereniging te ontvangen met een traktatie.

Mergpijpjes bij start competitie

competitie
(Geblesseerd) teamlid Tiene en coach Oscar trotseren de kou als supporter in Almere.

Zo kreeg het vrouwenteam in de vrijdagavondcompetitie een schaal mergpijpjes en gevulde koeken aangeboden bij binnenkomst op sportcomplex De Marken in Almere-Haven. En na afloop (helaas verloren we en liep teamgenoot Tiene een blessure op) wachtten de toastjes met smeersels en een glaasje wijn.

Tijd om te tennissen

Je zou bijna vergeten dat het om de wedstrijd gaat, gelukkig is er altijd wel iemand die opstaat en zegt; ‘Zullen we…?” om aan te geven dat het tijd is om te tennissen. Met de 8 teams wordt er gelukkig ook wel gewonnen. Zo staat het zaterdagteam met Tim Schellekens, Jurjaan Jansen en Geoffrey van Vliet en Tjerk Moraal bovenaan. En doet ook de heren 2 het goed.

Proeve(n) van competitie

Twijfel je misschien en zou je het misschien best wel eens willen meedoen aan een competitiewedstrijd? Met zoveel teams is er altijd behoefte aan invallers!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.