Zonder verliezers geen winnaars…

Feestelijk slot 9 weken (!) Clubkampioenschappen

Marion Mogelin en Leo Kemmink moesten tot het uiterste gaan in een driesetter tijdens de finale tegen Aldi en Ruud Minnema.

“Ah, nee!” Regelmatig heeft de uitroep de afgelopen weken geklonken als er een bal finaal uit ging of juist in het net tijdens de wedstrijden voor de diverse Club Kampioenschappen. Zonder verliezers, geen winnaars immers. Afgelopen zondag traden finalisten voor de laatste maal aan om op baan 1 en 2 voor vrienden en familie te laten zien wat ze kunnen. Het was het feestelijke slot van de 9 weken (!) durende Club Kampioenschappen.

Mixed Dubbel Finale 16 augustus

Maar daaraan gingen tientallen wedstrijden vooraf die varieerden van twee keer 6-0 tot aan langdurige tie-breaks en uren durende driesetters. Er werd gespeeld in de hitte, met onderbrekingen door regenbuien en met windkracht 5. Sommigen kwamen pas tegen 23.00 u van de baan en konden nog net voor het licht uitgaan hun partij voltooien. Winnen kan nu eenmaal niet zonder verliezen en wat waren de meeste deelnemers daarin sportief!

Verliezer vandaag is winnaar van morgen

“Het ging voor geen meter” werd wel eens gehoord maar veel vaker klonk: “We hebben verloren, maar wat hebben we genoten van de wedstrijd.” Dat veel spelers aan elkaar gewaagd zijn, blijkt wel uit de poule-uitslagen. Het KNLTB-reglement moest worden bestudeerd om te weten te komen hoe er bij gelijke eindstanden van drie teams finalisten konden worden aangewezen. Voor wie dit jaar naast de prijzen greep, is er echter troost. Volgend jaar zijn er weer nieuwe Club Kampioenschappen en kan de verliezer van vandaag de winnaar van morgen zijn.

Heren- en Dames Dubbel Finale 6 september

Lennert Hendriks en DAngelo Verginie beten in het gravel tegen ‘oude rotten’ Jan Salentijn en Harry Lips.
Competitiemaatjes Tineke Wester, Stella Ruisch, Paula Pols en Mariët Meijer hadden vooral een leuke finalewedstrijd,. Via een supertiebreak viel de overwinning aan de eerste twee toe.

Nieuwsgierig naar de uitslagen van de Club Kampioenschappen Single? Klik dan hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.